Yhdistyksen säännöt

Siirry alas

Yhdistyksen säännöt

Viesti kirjoittaja Nobson lähetetty Ti Loka 29, 2013 7:56 am

Jokaisella pelaajalla täytyy olla voimassa oleva tapaturmavakuutus.


Miksi sääntöjä?
Sääntöjä ei ole tehty pelaajien yleiseksi riesaksi eikä siksi jotta olisi jotain josta voisi russuttaa. Jotta voisimme tällä hetkellä ja tulevaisuudessakin nauttia harrastuksen iloista olisi erittäin tärkeää, että jokainen noudattaisi yhtenäisiä sääntöjä, niin nuoremmat kuin myös vanhemmat pelaajat.
Kokeneilla ja vanhemmilla pelaajille on tärkeä rooli näyttää mallia, että näitä sääntöjä pystyy noudattamaan! Eikä vain hymähtää tai tehdä muuta vastarintaa jos jostain huomautetaan. Säännöt koskevat kaikkia.
Yhtenäisillä pelisäännöillä helpotetaan myös pelaajien käyntejä vieraalla pelipaikalla, koska säännöt ovat samat on pelaajan helpompi hypätä peliin mukaan. Tärkein asia on kuitenkin, että tällä tavalla alennetaan tapaturmariskejä ja tästä luonnollinen johtuma on että pelaajien turvallisuus lisääntyy. Vaikka kyseinen harratus onkin turvallinen ja tapaturmia harvoin sattuu, niin lajin luonteesta ja pelivälineistä johtuen ei sen maineen huonoon valoon saamiseen tarvitse isoa haaveria, tällä ei tarkoiteta kuitenkaan nilkan nyrjäyttämistä tai muuta tavallista liikunnasta tulevaa loukkaantumista.
Yhtenäisillä pelisäännöillä ja turvallisella pelaamisella voidaan näyttää ulkopuolisille/päättäjille, että kyseessä on tervehenkinen ja asiallinen harrastus. Tällä tavalla turvataan harrastuksen salliminen tulevaisuudessakin.

Pelisääntöjen lisäksi täytyy muistaa myös käyttäytyminen, pelipaikalla kuin myös pelipaikalle tulemisessa ja sieltä lähdettäessä. Suojaamattoman airsoft-aseen kanssa kulkeminen yleisilläpaikoilla on lain vastaista ja voi johtaa jatkotoimenpiteisiin viranomaisten puolesta.

Huolehdi myös yhteisestä pelipaikastamme. Jos kävelet maassa lojuvan suklaapatukka-kääreen ohi niin sitä ei siihen jätetä vaikkei se olisikaan omista kätösistä siihen pudonnut, vaan otetaan se ja viedään roskikseen. Ja jos jotain tuot pelipaikalle niin se pystyt viemään poiskin. Pelipaikan muuttuminen kaatopaikaksi voi johtaa paikan menettämiseen.
 
1.0 Yleistä
1.1 Hyväksytyt maskit
1.2 Viritysrajat
1.3 Vastuu
1.4 Asenne
1.5 Alkoholi

2.0 Pelin aikana
2.1 Vaaratilanteet
2.2 Pelin aloitus

2.3 Pelaaja (mukana pelissä)
2.4 Pelaaja (eliminoitu)
2.5 Pelin lopetus

3.0 Offgame
3.1 Ennen peliä
3.2 Eliminoituneet

4. Turvarajat5.biokuulatNäiden sääntöjen on tarkoitus tuoda järjestystä ja turvallisuutta yleisiin peleihin. Näitä sääntöjä tulee peleissä noudattaa.

1. Yleistä
1.1 Hyväksytyt maskit
Peleissä hyväksytään vain seuraavanlaiset lasit / maskit:
Paintball -maskit ja -lasit Sansein ritilämaskit
Ballistiset suojalasit. Näitä valmistaa mm. Bollé ja ESS
Ampujanlasit varauksin. Käyttäjän tiedostettava riskit. Eivät suojaa silmiä joka suunnasta! Osuman todennäköisyys on kuitenkin hyvin pieni.
Muut testatut silmäsuojaimet, pelin tehokkaimmalla aseella.

Seuraavat ovat ehdottomasti kiellettyjen listalla:
Laskettelulasit
Kemianlasit
Turva- ym suojalasit
Erilaisia silmäsuojaimia on käsitelty Juoksuhaudan artikkelissa.
Jos et halua antaa lasejasi testattavaksi, on sinun lainattava hyväksytyt tai olla pelaamatta.
TESTAUKSESSA RIKKOONTUNEITA LASEJA EI KORVATA OMISTAJALLE! HYVÄKSYMÄTTÖMILLÄ MASKEILLA / LASEILLA PELAAMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

1.2 Viritysrajat
Metsäpeleissä:
Sarjatuleen kykenevät aseet: 1,6 Joulea pelissä käytettävällä kuulalla, poikkeuksena tulituki aseet 2J! (esim 0.20g kuulalla 126m/s, 0.30g kuulalla 103m/s.)
Itselataavaa kertatulta ampuvat aseet 2,25 joulea pelissä käytettävällä kuulalla. (esim 0.20g kuulalla 150m/s, 0.30g kuulalla 123 m/s) 
Kertaviritteiset aseet: 3 J (esim 0.20g kuulalla 173 m/s, 0.43g kuulalla 118m/s)
Viritettyjen aseiden kanssa suositellaan pitämään mukana backup asetta.esim pistoolia,lähitilainteiden varalta.


Sisäpeleissä:
Kaikki aseet: 1 J (100m/s)
Nämä rajat ovat tiukat ja niiden ylittäminen johtaa aseella pelaamisen kieltämiseen. 
1.3 Vastuu
Jokainen pelaaja on vastuussa itsestään ja varusteistaan. Kuitenkin jos selvästi pystytään todistamaan että pelaaja on omilla toimillaan ja säännöistä piittaamatta aiheuttanut fyysistä tai materiaalista vahinkoa toiselle pelaajalle, on koituneet vahingot korvattava.
Yhditys ei vastaa pelipaikalla mahdollisesti sattuvista onnettomuuksista.
Jos löydät pelialueelta tarvikkeita (lippaat, juomapullot ym ym.) on velvollisuutesi korjata ne talteen ja ilmoittaa löydöstä offgame-alueella.
1.4 Asenne
Muista että tämä on vain leikkiä ja mukava harrastus. Jos joku pelaaja huomauttaa sinulle jostain asiasta, esim. varmistimen käytöstä tai säännöistä, siitä ei missään tapauksessa saa loukkaantua, vaan se pitää ottaa opetuksen tulevaisuutta ajatellen. Jos olet asiasta erimieltä, niin siitä voi keskustella järkevästi, mutta älä ala riitelemään tai haistattelemaan. Yleensä säännöt ja rajoitukset on tehty pelaajan / pelialueen turvallisuutta ajatellen.
Ja tämä myöskin kokeneille ja vanhemmille pelaajille. Nuoret ja aloittelevat ottavat teistä mallia, joten noudata sääntöjä ja näytä hyvää esimerkkiä.
1.5 Alkoholi
Sanomattakin pitäisi olla selvää, etteivät alkoholi ja airsoft kuulu yhteen! Jos otat, et ammu, ja toisinpäin. Iisalmen Airsoftin pelit ovat täysin alkoholivapaita, tämä siis koskee myös mahdollisia jälkipelejä. Väärinkäsitysten välttämiseksi alkoholipulloja, tyhjiä tai täysinäisiä ei peleihin oteta mukaan edes säilytettäväksi.
2. Pelin aikana

PELIN AIKANA ON MASKI PIDETTÄVÄ PÄÄSSÄ KOKO AJAN, MYÖS SILLOIN KUN OLET ELIMINOITUNUT JA SIIRTYMÄSSÄ OFFGAME-ALUEELLE!

2.1 Vaaratilanteet
Huudetaan PELI SEIS! jos:
-Peliin kuulumattomia ilmaantuu pelipaikalle. Sivullisille käydään ilmoittamassa alueella tapahtuvasta aktiviteetista ja pyydetään ystävällisesti siirtymään pelialueen ulkopuolelle. Tapahtuman selostuksessa on pyrittävä välttämään sanoja sota, kuollut, tappaminen jne.
- Varsinaisella pelialueella, tai offgame-alueella sattuu tapaturma, joka vaatii suurempaa hoitoa kuin pelkkää puhallusta ja laastaria.
- Itseltä tai pelikaverilta putoaa silmäsuojaus päästä, menee rikki, tai menee muuten sellaiseen kuntoon että pelaaminen saattaa aiheuttaa silmävammoja tai muita vakavia ruumiinvammoja.
Kun huudetaan PELI SEIS!, on JOKAISEN pelaajan toistettava huuto, riippumatta siitä missä on. Peliä EI saa jatkaa ennen kuin syy siihen miksi peli pistettiin poikki on selvitetty ja ongelma ratkaistu. Pelin ollessa seis, älä liiku paikaltasi vaan jää odottamaan että peli saadaan taas käyntiin. Peli jatkuu kun huudetaan PELI JATKUU!
2.2 Pelin aloitus
Peli alkaa niin, että ensiksi valmis joukkue huutaa VALMIS. Kun toinen joukkue on valmis ja joukkueen huutaja on varmistanut että kaikilla pelaajilla on maskit päässä, hän huutaa VALMIS, jonka jälkeen ensimmäinen joukkue huutaa PELI KÄY. Tähän voi olla pelikohtaisia muutoksia mutta kaikesta kyllä informoidaan ennen peliä. Peli voidaan esim. Aloittaa radioiden välityksellä.
2.3 Pelaaja (mukana pelissä)
Järjen käyttö on sallittua, jopa suotavaa ja pakollista. Jos olet varmassa ampumapaikassa ja tiedät ettet voi olla osumatta, älä tyhjennä koko lipasta vastustajan kehoon lähietäisyydeltä sarjatulella, pari kuulaa on varmasti riittävä määrä. Fyysinen kontakti vastustajien välillä on kielletty. Jos olet varma että osuit vastustajaan mutta hän ei huomaa sitä, älä jää ihmettelemään vaan ammu uudestaan. Airsoft-aseen ampumat kuulat ovat kevyitä ja pitkältä etäisyydeltä osumaa ei välttämättä huomaa. Varsinkin jos kohde on liikkeessä.
2.4 Pelaaja (eliminoitu)

KUN ELIMINOIDUT, PIDÄ SILMÄSUOJAIMET PÄÄSSÄ, IRROITA LIPAS, AMMU NS. TYHJÄLAUKAUS JA VARMISTA ASEESI.

Kun saat osuman itseesi, tee se selväksi vastustajallesi joko huutamalla OSUMA (kuuluvalla äänellä). Riippuen tilanteesta ja siitä onko eläytymissäännöt käytössä, heittäydy maahan makaamaan selällesi jalat ja kädet levällään tai nosta käsi pään päälle merkiksi siitä että olet eliminoitu.
Jos tilanne vaatii, niin makaa maassa PAIKOILLASI ja HILJAA (ELIMINOIDUT EIVÄT PUHU!), kunnes taistelu ympäriltäsi on laantunut. Sen jälkeen poistu paikalta käsi tai ase pään päällä SILMÄSUOJAIMET PÄÄSSÄ offgame-alueelle. Vältä keskustelua toisten pelaajien (mukana pelissä tai eliminoitunut) kun olet eliminoitunut tai matkalla offgame alueelle. Offgamella on hyvä kerrata pelin tiimellyksessä sattuneita tilanteita. Siellä on hyvä antaa vastapelurille tunnustusta hienosta suorituksesta.
2.5 Pelin lopetus
Kun on todettu että kaikki toisen joukkueen pelaajat on eliminoitu, tehtävä on suoritettu, tai asetettu aikaraja on mennyt umpeen, huudetaan PELI OHI!. Peli ohi -huudon toistavat kaikki pelaajat.
3. Offgame

OFFGAME ALUEELLA ON OLTAVA VARMISTIN PÄÄLLÄ, LIPAS IRTI, NS. TYHJÄLAUKAUS SUORITETTU SEKÄ SORMI POIS LIIPAISINKAAREN SISÄPUOLELTA!
3.1 Ennen peliä
Hoppia EI saa säätää offgame alueella, sillä on suuri vaara että eteen osuu maskiton pelaaja tai kuula kimpoaa puusta/oksasta/kivestä takaisin kohti ampujaa tai maskittomia pelaajia. Muista että vemput vahingoittavat myös silmiä, jotenka niiden kanssa on noudatettava yhtäläistä varovaisuutta.
Turvallinen aseen käsittely on erittäin tärkeä taito vaikka käsittelemmekin leluaseita.
Jos olet epävarma, kokeneemmat harrastajat opastavat mielellään. Oikeaoppinen aseenkäsittelytaito on hyödyksi tulevassa elämässä siispä se kannattaa iskostaa mieleen hyvissä ajoin.
Varmistimen käytön ja lippaan irroittamisen lisäksi on tärkeää muistaa liipaisinsormen oikeaoppinen sijoittaminen.
Tunnetusti eniten vahingonlaukauksia maailmassa aiheuttavat varmistetut aseet joten osaathan käsitellä asettasi oikein!
Hopin säätö ja muut aseen testilaukaukset suoritetaan ennaltamääritetyssä paikassa. Kysy tätä RY:n toimihenkilöiltä.
Ensin varusteet, sitten kaikki muu. Pelien välillä saa tottakai jutella, mutta hoida varusteesi kuntoon ennenkuin alat puhumaan potaskaa tai safkaamaan tms. jotta kun seuraava peli briiffataan, niin ei tarvitse enää odotella muutamia pelaajia.
3.2 Eliminoituneet
Kun eliminoidut ja olet siirtynyt offgame-alueelle tarkista että aseesi on VARMISTETTU. Eliminoiduilla on runsaasti aikaa ladata aseensa, puhua potaskaa ja tankata taistelija seuraavaan koitokseen. Pelin ollessa käynnissä, offgame-alueella EI saa ammuskella, koska ampuminen pelin ulkopuolella saattaa hämätä pelaamassa olevia pelaajia tulitaistelun suunnasta. Alueelta EI myöskään saa huudella pelissä oleville.

4. Turvarajat
Kiitos vastuuntuntoisten pelaajien, olemme saaneet viritettyjen aseiden turvarajat jotakuinkin selkäytimeen. Uusille viritettyjen aseiden omistajille tiedoksi: Viritetyt aseet asettavat käyttäjilleen vastuuta. Lähietäisyydeltä sarjan käyttö onkin ei-toivottua.


5. biokuulat

Joillakin pelialuilla on voimassa biokuula pakko.
Näitä alueita ovat:
-ohenmäen soramontut


Viimeinen muokkaaja, Nobson pvm Pe Loka 24, 2014 12:38 am, muokattu 3 kertaa
avatar
Nobson
Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Viestien lukumäärä : 1490
Ikä : 25
Registration date : 02.11.2007

Näytä käyttäjän tiedot http://iisalmiairsoft.forumotion.com/

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Yhdistyksen säännöt

Viesti kirjoittaja Nobson lähetetty Pe Loka 24, 2014 12:38 am

Päivitetty sääntöjä tämän osalta:

Tehorajat:
-Tulituki 2 J
-Semipyssy 2.25 J j
-Tarkkuuskivääri 3 J
avatar
Nobson
Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Viestien lukumäärä : 1490
Ikä : 25
Registration date : 02.11.2007

Näytä käyttäjän tiedot http://iisalmiairsoft.forumotion.com/

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa